خانه / وبلاگ عکاسی / عکاسی هنری چیست ؟ | راهنمای نهایی سال 2020

عکاسی هنری چیست ؟ | راهنمای نهایی سال 2020

عکاسی هنری چیست ؟

عکاسی هنری نوعی از عکاسی است که هدف اصلی آن ارائه دیدگاه ‌های خلاقانه و هنری عکاس می‌ باشد. عکاسی هنری از آن جهت از دیگر سبک های عکاسی متمایز است که برخلاف عکاسی خبری که هدف آن ثبت تصاویر مربوط به اخبار است و نیز برخلاف عکاسی تبلیغاتی که به توسعه فعالیت‌های اقتصادی یا فروش محصولات کمک می کند، فقط و فقط قصد ارائه تصاویری هنری و جذاب را دارد، به گونه ای که بر قلب و روح مخاطب اثر بگذارد و روح او را تلطیف کند.

برای آموزش نکات مربوط به این سبک عکاسی، می توانید در کلاس های آموزشی که در یک آموزشگاه عکاسی برگزار می شود شرکت کنید. در این مقاله از آکادمی پیکسان ما نیز به آموزش کامل نحوه عکاسی هنری خواهیم پرداخت، پس این مقاله راهنما را از دست ندهید.

عکاسی هنری

 

10 نکته مهم برای انجام عکاسی هنری

1- مهارت “دیدن” را در خود بهبود ببخشید

این اولین و مهمترین مهارتی است که شما باید یاد بگیرید. “دیدن” مهمترین مهارت برای یک عکاس هنری می باشد. هر از گاهی 45 دقیقه در خانه و روی اشیاء مختلف تمرکز کنید و آنها را خوب ببینید، سعی کنید با دیدی هنری به آنها دقت کنید. همین کار را در بیرون از منزل و در خلال پیاده روی انجام دهید و به درختان، پیاده رو و همه چیز به دقت نگاه کنید. سوژه ای را انتخاب کنید و سعی کنید از زوایای مختلف آن را نگاه کنید تا بهترین زاویه برای عکاسی را پیدا کنید، وقتی بهترین زاویه را پیدا کردید وقت آن است که دوربین خود را برداشته و از سوژه خود عکاسی کنید. در نگاه کردن سعی کنید به جزئیات اهمیت بییشتری بدهید و فقط کلیات را نبینید.

توجه کنید:

  • برداشت: به موضوع انتخاب شده از زوایای مختلف نگاه کنید و آن را به عنوان یک شکل هندسی ببینید. موقعیتی را فرض کنید که همه چیز از نظر گرافیکی در جذاب ترین حالت خود باشد.
  • بیان: به نظر می رسد این موضوع چه چیزی را نشان داده و بیان می کند؟ ناهمواری یا صافی؟ داغ بودن یا سرد بودن؟ حس هیجان یا حس کسالت؟ سخت بودن یا نرم بودن؟ در حال حرکت بودن یا ساکن بودن؟ احساسات و خلق و خوی آن چطور است و تداعی کننده چیست؟ عشق یا نفرت؟ شادی یا غم؟ عصبانیت یا لذت؟ صلح یا آشفتگی؟ آرامش یا مزاحمت؟ با درک خود از سوژه به این سوالات پاسخ دهید.
  • معنی: به نظر می رسد این سوژه چه ایده هایی را ارائه می دهد؟ با عقل خود پاسخ دهید.
  • موضوع: با توجه به پاسخ های شخصی خود، تصور گرافیکی از سوژه و آنچه بیان شده و به نظر می رسد، درباره یک موضوع تصمیم بگیرید، اینکه ایده اصلی شما می خواهد چه احساسی را  به بیننده تصویر منتقل کند را تعیین کنید.

 

2- عادت های عکاسی قبلی خود را ترک کنید

یک روش خوب برای شکستن قوانین دیدن این است که  قبل از هر چیز، سوژه های مد نظر خود را لیست نموده و روی یک کاغذ نام آنها را بنویسید. در مرحله بعد، با لیست در دست، حدود 40 عکس تهیه کنید که با تصاویر و زوایای دلخواه و قبلی شما در عکاسی متفاوت است. هنگامی که تصاویر حاصل را بررسی می کنید، تمرکز خود را حفظ کنید و به یاد داشته باشید که باید به دنبال ایده های جدید باشید، بنابراین به دنبال تصاویری نباشید که آنها را دوست دارید، به دنبال ثبت تصاویری باشید که خاص، جذاب و مخاطب پسند باشد. به یاد داشته باشید که تمرین و تمرکز وانتخاب سوژه ها و زوایای جدید می تواند شما را در انجام فرآیند عکاسی هنری یاری کند.

عکاسی هنری

 

3- قوه تخیل خود را تقویت کنید

تهیه عکس های هنری زیبا مستلزم استفاده از تخیل است. با رفتن به گالری های هنری و مطالعه هنر در رسانه های مختلف و شناخت خصوصیات شخصی خود و تصورات گرافیکی، سعی کنید که قوه تخیل خود را گسترش دهید. قبل از بیرون رفتن برای گرفتن عکس، از قبل زاویه و سوژه مدنظر خود را در ذهنتان تجسم کنید. این کار می تواند قوه تخیل شما را تقویت کند.

 

4- تمرین و آزمون و خطا را فراموش نکنید

تهیه عکس های هنری زیبا مواردی را شامل می شود:

  • چه چیزی باعث پاسخ های شخصی شما در مورد احساس یک سوژه می شود؟
  • آنچه که عناصر برداشت، بیان و معنی را تشکیل می دهد، چیست؟ شما باید سعی کنید تا توانایی های خود را در انزوا با استفاده از تمرین بهبود ببخشید. شما تقریبا در هر مکانی و در هر زمانی می توانید تمرین کنید.
  • انتخاب عناصر اصلی یک موضوع، به منظور ایجاد موثرترین چیدمان درون تصویر، از طریق انتخاب بهترین موقعیت دوربین، فاصله کانونی، سرعت شاتر و عمق میدان انجام می گیرد و می تواند کیفیت تصویر نهایی شما را افزایش دهد.

 

5- درک عمیق سوژه

شما باید از نماد (های) ذاتی در هر موضوعی آگاه باشید. همچنین باید به خاطر روشی که برای عکاسی از موضوع انتخاب می کنید، از نمادهای  آن سبک نیز آگاه شوید. پس به موارد زیر توجه کنید:

  • قیاس: قیاس دهید و ببینید که سوژه اصلی شما با سبک مد نظر شما همخوانی دارد یا نه و آیا یک هارمونی بین آنها برقرار است یا خیر. از وجود این هماهنگی اطمینان حاصل کنید.
  • بیان: به خاطر داشته باشید كه افراد به طور كلی با احساسات مختلفی به اشکال مختلف، بافت ها، خطوط، رنگ ها و الگوها نگاه می کنند و بر اساس ویژگی هایی كه در آنها درک می كنند به آنها پاسخ داده و واکنش نشان می دهند. بنابراین، تصویری از یک منظره برفی می تواند احساس سرماخوردگی یا احساس غم و اندوه را بیان کند، چرا که چیزی ذاتی در اشکال یا رنگ برف وجود دارد که احساس سرما یا غم را برمی انگیزد. از طریق رنگ و شکل و سایر خصوصیات، می توان احساسات یا خلقیات را منتقل کرد. پس وقتی سوژه ای نظر شما را جلب کرد، سعی کنید ابتدا به درک ذات آن توجه کنید. پس از درک احساسات و خلق و خوی سوژه، آن را انتخاب کنید.
  • معنی: افراد نه تنها با درک احساسات مختلف به عناصر بصری پاسخ می دهند، بلکه با درک ایده های مختلف نیز در مورد آنها نیز قضاوت می کنند. بنابراین تصویری از کوه می تواند ایده هایی مانند عظمت، ماندگاری یا انزوا را نشان دهد. بنابراین سعی کنید موضوع مورد نظر خود را به صورت ذاتی و عمیق مشاهده و انتخاب کنید.

عکاسی هنری

 

6- نکات ویژه برای عکاسی هنری

تعدادی از نکات اساسی در عکاسی هنری وجود دارد که در صورت رعایت می تواند نتایج فوق العاده مطلوبی برای شما به همراه داشته باشد:

به عنوان یک عکاس هنری، شما باید تصویر را با دقت از طریق منظره یاب دوربین خود بررسی کنید تا از پیش نمایش آنچه دوربین ضبط می کند آگاه باشید، سپس می توانید در نظر بگیرید که آیا عکس شما نیاز به اصلاح دارد یا خیر و با بررسی نمودار هیستوگرام در دوربین می توانید میزان نوردهی را نیز بهبود ببخشید.

 

7- از اصول اولیه ترکیب بندی استفاده کنید

ترتیب دادن عناصر مختلف تصویر در داخل قاب دوربین طبق اصول طراحی بصری برای برقراری ارتباط موثر با آنچه بیننده می بیند، احساس می کند و فکر می کند می تواند بسیار مهم باشد.

عناصر

اجزای گرافیکی و اصلی بصری که یک تصویر را تشکیل می دهند در بیان و معنای آن نیز نقش دارند. این اجزاء عبارتند از: خطوط، شکل ها، رنگ ها، فضا، بافت ها و چشم انداز.

اصول

دستورالعمل های اساسی که باید در تهیه یک تصویر خوب به کار برود، عبارتند از:

  • موضوع: در همان ابتدای تهیه عکس ها، انتخاب یک موضوع مناسب ضروری است.
  • ترتیب: سازماندهی و ترتیب عناصر یک تصویر برای ایجاد سادگی و رفع ابهام آن لازم است.
  • تضاد: تضادها از هر نوعی که باشند تنش ایجاد می کنند و پویایی را به تصویر می افزایند. تضاد می تواند احساس نشاط و سر زندگی را به تصویر اضافه کند. می توانید از تمام تضادهای ذاتی نظیر تضاد در خطوط داخلی، اشکال، رنگ ها، بافت ها و غیره استفاده کنید.
  • تمرکز: برخی از جنبه های ترکیب بیشتر از همه جنبه های دیگر بر آن تاثیر می گذارد. سعی کنید روی آن تمرکز کنید.
  • تعادل: دو نوع تعادل وجود دارد؛ متقارن (رسمی) و نامتقارن (غیررسمی). تعادل را می توان از طریق قانون یک سوم عکاسی در یک تصویر برقرار نمود.
  • نسبت: نسبت با اندازه نسبی اشیاء موجود در فضای تصویر ارتباط دارد.
  • الگو: یک الگو یک پیکربندی خاص از عناصر بصری است که در صورت انتخاب صحیح می تواند حس پویایی را به تصویر ببخشد.
  • تغییر شکل: تغییر شکل (تغییر شکل کلی) عناصر بصری باعث می شود آنها ناپایدار شوند و باعث ایجاد تنش در تصویر می شود. تغییر شکل همچنین می تواند چشم انداز  تصویر یا موضوع را تغییر دهد.

تصویرهنری

 

8- از رویکردهای مختلف استفاده کنید

سه رویکرد اساسی برای تهیه عکس های هنری زیبا وجود دارد:

  • رویکرد درونگرا: این رویکرد در وهله اول احساسات و ایده های شخصی شما برای موضوع مورد نظر، طراحی و ترکیب آن را تعیین می کند.
  • رویکرد برون گرا: در این رویکرد، صرف نظر از پاسخ طبیعی شما به موضوع، شما فقط در تعیین ویژگی های تصویری ذاتی موضوع در تعیین ترکیب تصویر نقش دارید.
  • رویکرد مبهم: رویکردی که ترکیبی از دو رویکرد فوق است. این بهترین روش است که بیشتر اوقات از آن استفاده می شود.

در عکاسی هنری یک عکس زیبا ممکن است یکی از انواع زیر باشد:

  • مستند: تاکید تصویر بر ساده سازی موضوع است تا انتقال اطلاعات بصری برای بیننده راحت شود.
  • تفسیری: تاکید تصویر بر انتقال احساسات و اندیشه های هنرمند درباره موضوع است که می تواند منجر به ارائه تصویری بسیار زیبا و چشمگیر شود.
  • ترکیبی: تاکید تصویر بر ترکیب تفسیر و مستند است.

 

9- به صورت بصری موضوع را کاوش کنید

به صورت بصری موضوع خود را کاوش کنید و به بیان و معنای موضوع فکر کنید. سعی کنید موارد زیر را بررسی نموده و با یافتن پاسخ آنها بهترین تصمیم را بگیرید.

  • افکار و احساسات شخصی شما در مورد موضوع چیست ؟
  • جذاب ترین جنبه موضوع شما چیست؟

موضوع انتخابی شما نشان دهنده هنر، خلاقیت و هوش شماست پس در انتخاب آن دقت و وسواس به خرج دهید و جنبه های بصری آن را موشکافانه بررسی کنید.

 

10- به طور مداوم عکس بگیرید

مهمترین کاری که می توانید برای رشد عکاسی هنری خود انجام دهید این است که مدام با دوربین خود عکس بگیرید. با عکاسی مداوم می توانید به  یک عکاس هنری با مهارت ها و توانایی های بالا تبدیل شوید. این کار قوه تخیل وخلاقیت شما را نیز تقویت می کند.

عکس جذاب

 

منبع:

www.picturecorrect.com

 

 

درباره‌ی مهرداد صادقی زاده

عاشق نویسندگی و تولید محتوا؛ فعال در زمینه تولید، بهینه سازی و سئو محتوا

همچنین ببینید

عکاسی از خودرو |  آموزش عکاسی خودرو با معرفی 10 نکته

عکاسی از خودرو عکاسی از خودرو می تواند یک نوع عکاسی تفریحی و یا نوعی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.